#blog5: Rohda Raalte

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 12:09

Na een jaar vv Berkum, heb ik het voetbal weer opgepakt bij m’n oude club. Daar werd ik 2e keeper. Ik wou weer lekker trainen en langzaam m’n plezier terug vinden in het voetbal.

 

Rohda Raalte:
Aan het einde van het seizoen bij Berkum heb ik contact gehad met de keepertrainer van Rohda. Met hem besproken dat ik graag terug wilde naar m’n oude club. De trainer van Berkum was daar volgens mij niet blij mee, omdat hij me een jaar terug naar Berkum had gehaald. Uiteindelijk was het mijn eigen keuze om weg te gaan.

Toen ik bij Rohda kwam wist ik eigenlijk al dat ik geen 1ste keeper zou worden. Er was een ervaren keeper die al een tijdje mee ging bij Rohda. In het begin werd wel gezegd dat er kans was om te spelen, maar in mijn achterhoofd wist ik al dat die kans niet groot zal zijn. Ik vond in ieder geval al fijn dat ik op de fiets naar de club kon gaan. Er waren nog een aantal jongens die van Berkum naar Rohda gingen, dus ik kende hen al een beetje.

We trainden met Rohda op kunstgras. Rohda is een grote club met veel velden. Wedstrijden speelden we zondag op normaal gras. Eigenlijk weet ik vrij weinig van de wedstrijden die we gespeeld hebben. Omdat ik geen 1ste keeper was geworden deed ik veel wedstrijden mee met het 2e. Dat was oké voor mij. Trainingen waren leuk en fanatiek. Ik hield vooral van korte partij spel, waarbij je veel te doen kreeg als keeper. We hadden verder een leuk team met leuke teamuitjes.

Ondanks dat ik meer genoot van trainingen, ging het op sociaal gebied niet super goed. Ik was veel bezig met hoe mensen over mij dachten, meestal negatieve gedachten. Hetzelfde probleem dat ik bij Berkum had. Het bleef lastig mezelf te uiten binnen een groep. Dit bleef langer aan houden en op de helft van het seizoen dacht ik aan stoppen met voetballen. Dat jaar deed ik ook nog steeds de opleiding Calo in Zwolle. Ik haalde mijn propedeuse, maar ook daar ging het niet heel lekker. Ik werd opgeleid tot gymleraar. Stage lopen bij basisscholen ging aan het begin goed. Later werd dat ook moeilijker, door die sociale druk die ik constant ervoer ben ik ook gestopt met deze opleiding.

 

In dit jaar ben ik ook een half jaar weer in Zwolle op kamers gaan wonen, dit was tijdelijk. In mijn volgende blog schrijf ik wat meer over de periode dat ik thuis heb gezeten.

Teamfoto Rohda Raalte (seizoen 2012/2013)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.