#blog3: FC Zwolle 1

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 11:59

Mijn derde blog gaat over mijn periode bij het 1ste van FC Zwolle. Hier heb ik één jaar mogen voetballen als derde keeper. 

 

FC Zwolle 1

Na mijn jeugdtraject bij Zwolle, mocht ik doorstromen naar het 1ste. Ik kreeg niet gelijk een contract, maar een vergoeding. Ik trainde met jongens die nu ook in de eredivisie spelen. FC Zwolle speelde in die tijd eerste divisie. Dat was seizoen 2010/2011.

School
In die tijd dat ik bij het 1ste speelde had ik een Hbo studie sph opgepakt. De reden waarom ik deze studie heb gedaan was omdat ik interesse had in andere mensen en graag wilde leren iets makkelijker sociale situaties aan te gaan. Achteraf was dit teveel geweest. Ik had niet zo’n zware studie ernaast moeten doen. Ik had mezelf even de tijd moeten gunnen te wennen om in een eerste elftal van een profclub te spelen. Misschien daarnaast had ik een kleine cursus kunnen doen. De school had geen loot traject. Ik kon moeizaam mee komen met de rest van de klas. Wel haalde ik nog genoeg punten om door te gaan naar het volgende jaar. Uiteindelijk ben ik gestopt met deze studie.  

Kamers
In de tijd dat ik bij Zwolle speelde ging ik ook op kamers. Ik kon i.p.v. een vergoeding ook in een appartement wonen die FC Zwolle onder beheer had. Dit wilde ik niet omdat ik graag wilde ervaren hoe het was op kamers. Ik had een kamer kunnen vinden vlakbij het station. Ik heb geen spijt van dat ik de stap heb gemaakt om op mezelf te wonen, alleen had ik ook gewoon nog even thuis kunnen blijven wonen. Dat had me misschien wat meer rust gegeven. 

Trainingen en wedstrijden
Alle trainingen waren in het stadion van FC Zwolle. We trainden veel doordeweeks. Op woensdag was er facultatieve training en vrijdag hadden we een wedstrijd. Doordeweeks speelden we een wedstrijd met het beloften elftal, meestal speelde ik afgewisseld met de 2e keeper. Alles werd gewassen bij de club. Van de trainingen genoot ik, dat was op hoog niveau. Ik moest veel aan de bak als keeper.

Trainingskamp
Ik ben 2 keer mee geweest op trainingskamp met het 1ste. Namelijk in Portugal en Duitsland. Beide waren in de winterstop. De trainingskampen vond ik nooit zo leuk. Ik was er eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Al die besprekingen en groepsmomenten. Deze momenten vond ik steeds moeilijker. Ik ben kwa karakter een rustig persoon en af en toe uit ik m'n mening, maar echt een lang praatje houden of in een groep praten vind ik lastig.

Dit is een foto na een wedstrijd van het eerste. 

Dit is een foto van nieuwe spelers (seizoen 2010/2011). Ik sta rechts op de foto. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.